26 Σεπ 2011

Αφιέρωμα... Σύγχρονοι τσαρλατάνοι που διεκδίκησαν και διεκδικούν τον τίτλο του Σωτήρα

Όταν συναντάς έναν άνθρωπο που ισχυρίζεται ότι είναι η ενσάρκωση του Ιησού Χριστού, του Βούδα και άλλων Θεοτήτων, λογικό είναι να τον περνάς για τρελό. Υπάρχουν όμως και μερικοί από αυτούς τους τρελάρες που έχουν φανατικούς πιστούς. Κι αυτό οφείλεις απλά να το σεβαστείς.
Ο καθένας μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι ο Σωτήρας, ο Αντίχριστος, ο εκπρόσωπος του Θεού και ούτω καθεξής. Δεν είναι δύσκολο άλλωστε. Φοράς μια περίεργη στολή, αρχίζεις να μιλάς με στόμφο και παρρησία και φροντίζεις στις προγραμματικές σου δηλώσεις να καταπλήξεις τα πλήθη.

Βέβαια κινδυνεύεις αρκετά αν κάποιος.....
αποφασίσει να σε καταγγείλει στις Αρχές και εκείνοι σε στείλουν σε κάποιο φρενοκομείο. Εκεί όπου αν συνεχίσεις να το παίζεις Μεσσίας, θα καταλήξεις να κάνεις παρέα σε Ναπολέοντες, Καίσαρες και απλούς παλαβούς.

Αν όμως ξεφύγεις από τρελογιατρούς και Αρχές, ενδέχεται να φτάσεις να δημιουργήσεις την δική σου εκκλησία. Με τους δικούς σου ακολούθους. Δεν έχει σημασία αν αυτοί θα είναι πέντε άτομα ή 5 εκατομμύρια. Σημασία έχει ότι θα έχουν πιστέψει τη δική σου ιστορία.

http://www.men24.gr/html/ent/937/ent.122937.asp Μια ιστορία η οποία περιλαμβάνει συνήθως οράματα, σκοτεινές επισκέψεις Θεοτήτων στον ύπνο και τον ξύπνιο, μαγικές ικανότητες και κυρίως προφητείες για την επικείμενη Ημέρα της Κρίσης, το Τέλος του Κόσμου και άλλα τέτοια τρομακτικά

Αν είσαι σκεπτικός με αυτούς του αυτοαποκαλούμενους Μεσσίες, τότε σίγουρα θα γελάσεις πάρα πολύ με το Religulous. Ένα τρομερό ντοκιμαντέρ στο οποίο ο Bill Maher εξετάζει την πίστη των ανθρώπων αλλά και την πιστότητα των προφητών.





Αν πάλι θεωρείς ότι η ιστορία κάποιου από αυτούς τους Μεσσίες, μπορεί και να σε ενδιαφέρει, διάβασε παρακάτω. Οι 5 αυτοαποκαλούμενοι Μεσσίες που έχουν καταφέρει να κάνουν πλήθος κόσμου να τους ακολουθεί.

Jose Luis de Jesus Miranda

Είναι ο Πουερτορικανός ιδρυτής και ηγέτης της Creciendo en Gracia εκκλησίας, η οποία εδρεύει στο Μαϊάμι. Ο ίδιος δηλώνει ευθαρσώς ότι είναι ταυτόχρονα και ο Χριστός αλλά και ο Αντίχριστος. Έχει μάλιστα χτυπήσει και σε τατουάζ το 666 στο μπράτσο του. Πρόκειται για τον πιο γνωστό Μεσσία παγκοσμίως αφού τα χρήματα που έχει κατορθώσει να μαζέψει από τους πιστούς, αρκούν για την προώθηση της εκκλησίας και όχι μόνο. Κάθε Τετάρτη και Κυριακή κάνει κηρύγματα στα οποία προσέρχονται άνθρωποι από πάνω από 100 χώρες. Οι πιστοί αναμένουν την ημέρα που θα παραδώσει το σώμα του στην Αθανασία, όπως ο ίδιος έκανε με το σώμα του Ιησού του Ναζοραίου.





Jim Jones

Ο άνθρωπος που προκάλεσε μία από τις μαζικότερες αυτοκτονίες στην υφήλιο. Ο ίδιος δηλώνει μετενσάρκωση του Ιησού, του Βούδα, του Λένιν και πολλών άλλων προσωπικοτήτων. Από τη δεκαετία του 1970 διέπρατε θαύματα και αγαθοεργίες για να προσηλυτίσει τον κόσμο στο πλευρό του. Οι διδαχές του, κατά τους ιστορικούς, οδήγησαν στην μαζική αυτοκτονία πάνω από 900 ανθρώπων στην κοινότητα Jonestown τον Νοέμβριο του 1978. Ο ίδιος βρισκόταν φυσικά ανάμεσα στους αυτοκτονήσαντες αν και η κληρονομιά του καλά κρατεί σε αρκετές πόλεις της Αμερικής μέσω του Peoples Temple, το οποίο ίδρυσε προτού αποβιώσει.





Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκρότημα “Brian Jonestown Massacre” πήρε το όνομά του από την μαζική αυτοκτονία. Το συγκρότημα αυτό υπήρξε η μεγαλύτερη επιρροή των Dandy Warhols.





Ram Bahadur Bomjon

Το επίσημό βουδιστικό του όνομα είναι Palden Dorje. Πρόκειται για έναν νεαρό που πήρε γρήγορα το παρατσούκλι Buddha Boy χάρη στην ασκητική του ζωή. Φημολογείται ότι ξεκίνησε τον διαλογισμό του στις 16 Μαϊου του 2005 όταν και εξαφανίστηκε από το σπίτι του. Εμφανίζεται σε τακτά χρονικά διαστήματα σε διάφορες τοποθεσίες του Νεπάλ για να προσευχηθεί κοντά σε άλλους πιστούς Βουδιστές. Οι υποστηρικτές του δηλώνουν ότι πρόκειται για μια μετενσάρκωση του Βούδα. Το Discovery Channel έχει αφιερώσει αρκετές ώρες εκπομπών στον άνθρωπο που φαίνεται να έχει σπάσει κάθε ρεκόρ χρόνου διαλογισμού χωρίς φαγητό ή νερό.





Rael

Το κανονικό του όνομα είναι Claude Maurice Marcel Vorilhon. Γεννημένος στην Γαλλία, είναι γνωστός για τη δημιουργία της θρησκείας Raelism. Πολλοί τον κατηγορούν ότι απλά δημιούργησε ένα κίνημα για τους μανιακούς με τα UFO. Εκείνος ανταπαντά ότι τον Δεκέμβριο του 1973 ήρθε αντιμέτωπος με ένα εξωγήινο σώμα Ελοχίμ, το οποίο προσγειώθηκε με το σκάφος του σε ένα ανενεργό ηφαίστειο της Γαλλίας. Η εμπειρία αυτή τον έκανε να ιδρύσει τη θρησκεία Raelism μετά από εντολή του εξωγήινου σώματος το οποίο τον ανακήρυξε Μεσσία. Να σημειωθεί ότι για την προώθηση της θρησκείας αυτής, ο ίδιος ο Vorilhon έχει τρέξει μέχρι και σε αγώνες αυτοκινήτου. Έκτοτε θεωρείται μέγιστος εκπρόσωπος εκείνων που πιστεύουν στους εξωγήινους, με αποτέλεσμα να βρει μεγάλη απήχηση παγκοσμίως.





Sun Myung Moon

Ιδρυτής της Unification Church, ο Κορεάτης δηλώνει Μεσσίας και Δευτέρα Παρουσία του Ιησού. Σκοπός, κατά τα λεγόμενά του, του ερχομού του στη γη είναι η ολοκλήρωση του έργου του Χριστού στον κόσμο. Έχοντας ξεκινήσει τη διδασκαλία την δεκαετία του 1940, ο Moon κατάφερε μετα ταξίδια του σε όλη την Ασία και τις ΗΠΑ να μαζέψει πολλές χιλιάδες πιστών. Με ισχυρή επιρροή στα ΜΜΕ παγκοσμίως και γνωριμίες με πολιτικούς ηγέτες όπως ο Γκορμπατσώφ και ο Μπους (senior) ο Moon κατάφερε να θεωρείται ένας κανονικός θρησκευτικός ηγέτης και να μην συνδέεται με τους άλλους τσαρλατάνους.


men24.gr



Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή